Поиск источника ядер короткопериодических комет. Отбор среди разных групп астероидов - Казанцев, А.М. (Кинематика и физика небесных тел, 2014)
В продолжение предыдущей работы по поиску главного источника ядер комет семейства Юпитера (КСЮ) выполнен анализ распределений по угловым элементам орбит комет и астероидов различных групп. Проанализированы распределения КСЮ по аргументу перигелия ω и долготе перигелия π. Показано, что подобные распределения не при обретены в процессе эволюции КСЮ на их нынешних орбитах. Подобных распределений N(ω) и N(π) не имеют тела, перешедшие на орбиты КСЮ из внешних источников. В то же время распределения КСЮ по всем угловым элементам орбит очень близки к соответствующими распределениям Троянцев. Сделан вывод, что именно астероиды этой группы, скорее всего, являются главным источником ядер КСЮ. Як продовження попередньої роботи автора щодо пошуків головного джерела ядер комет сімейства Юпітера (КСЮ) виконано аналіз розподілів по кутових елементах орбіт комет та астероїдів різних груп. Проаналізовано розподіли КСЮ по аргументу перигелію ω та довготі перигелію π. Показано, що подібні розподіли не набуті у процесі еволюції КСЮ на їхніх теперішніх орбітах. Подібні розподіли N(ω) та N(π) не мають тіла, що перейшли на орбіти КСЮ із зовнішніх джерел. В той же час розподіли КСЮ по всіх кутових елементах дуже близькі до відповідних розподілів Троянців. Зроблено висновок, що саме астероїди цієї групи, скоріше за все, є головним джерелом ядер КСЮ. The study continues our previous publications on searching for the main source of nuclei of Jupiter family comets (JFCs). We analyze the distributions with the angular orbit elements of comets and asteroids from different groups. The distributions of JFCs with argument of perihelion co and with longitude of perihelion n are studied. It is revealed that these distributions were not formed during the evolution of JFCs on their current orbits. The bodies that passed into JFC orbits from external sources have not N(ω) and N(π) distributions of these kinds. At the same time, the distributions of JFCs with all angular elements are very dose to the corresponding distributions of Trojans. The conclusion is made that asteroids of just that group is likely the main source of JFCs nuclei.