Формування стратегії соціально-економічного розвитку міста - Сальдо, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Становлення місцевого самоврядування потребує створення науково-методичної бази, організації системи планового регулювання соціально-економічного розвитку міст. Доцільним є застосування стратегічного планування та цільового планування на основі прогнозів та програм соціально-економічного розвитку як засобу об'єднання зусиль приватного та суспільного секторів у досягненні визначених цілей розвитку міста. Становление местного самоуправления нуждается в создании научно-методической базы, организации системы планового регулирования социально-экономического развития городов. Целесообразным является применения стратегического планирования и целевого планирования на основе прогнозов и программ социально-экономического развития как средства объединения усилий частного и общественного секторов в достижении определенных целей развития города. Becoming of local self-management requires creation of scientifically-methodical base, the organization of system of scheduled regulation of social and economic development of cities. Expedient is applications of strategic planning and target plan ning on the basis of forecasts and programs of social and economic development as means of association of efforts of private and public sectors in achievement of definite purposes of development of city.