Проектні розробки Українського державного інституту з проектування металічних заводів в контексті розвитку тракторобудування в Україні (кінець 20-х – початок 30-х років ХХ сторіччя) - Кривоконь, О.Г. (Питання історії науки і техніки, 2013)
Стаття присвячена аналізу первинних матеріалів, що висвітлюють процес формування проектного інституту Укрдіпромез, який став основою для створення радянських заводів та розвитку тракторобудування взагалі. Проведено аналіз виникнення інституту, передумов його створення та проблем, пов’язаних з виконанням перших проектів тракторних заводів. Статья посвящена анализу первичных материалов, освещающих процесс формирования
проектного института Укргипромез, который стал основой для создания советских
заводов и развития тракторостроения в целом. Проведен анализ возникновения института, предпосылок его создания и проблем, связанных с выполнением первых проектов тракторных заводов. This article analyzes the primary materials that illuminate the formation processes of Ukrgipromez Design Institute, which became
the basis for a Soviet tractor factories and development of tractorbuilding in general.
There is the analysis of the Institute occurrence, preconditions for its development and the
problems associated with the implementation of the first projects of tractor factories.