Дослідження фізичних властивостей небесних тіл за допомогою неперервних базисних функцій на прикладі Місяця - Нікулішин, В.І. (Кинематика и физика небесных тел, 2014)
Розглядається методика дослідження гравітаційного поля Місяця на основі неперервного вейвлет-перетворення. Отримані спектральні характеристики використовуються для пояснення відмінностей між масконами видимої та невидимої сторони Місяця. Рассматривается методика исследования гравитационного поля Луны на основе непрерывного вейвлет-преобразования. Полученные спектральные характеристики используются для объяснения различий между масконами видимой и невидимой стороны Луны. We consider a procedure for investigation of the Moon’s gravitational field which is based on continuous wavelet-transformation. The obtained spectral descriptions are used for explanation of differences between mascons of the visible and invisible sides of the Moon.