Корпоративна інформаційна система та ефективність діяльності організації - Сухановська, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Для успешного развития компании есть два необходимых условия: наличие
конкурентных преимуществ и эффективной организации (системы управления).
Система управления должна позволять максимально быстро реагировать на
изменения внешней и внутренней среды и управлять ходом достижения целевых показателей (управление изменениями). Кроме того, организация должна
решать еще одну важную задачу – сохранение стабильности, содержания надлежащего состояния. Эта задача обычно развязывается с помощью административных механизмов и информационных технологий. Для успішного розвитку компанії є дві необхідні умови: наявність конкурентних переваг і ефективної організації (системи управління). Система управління
повинна дозволяти максимально швидко реагувати на зміни зовнішнього і
внутрішнього середовища і управляти ходом досягнення цільових показників
(управління змінами). Крім того, організація повинна вирішувати ще одну важливу задачу – збереження стабільності, утримання належного стану. Ця задача
звичайно розв'язується за допомогою адміністративних механізмів і
інформаційних технологій.