Дослідження причин диверсифікації діяльності на підприємствах в сучасних умовах розвитку економіки України - Попова, Л.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В эпоху массового потребления многих стран мира вопрос стратегии диверсификации был главной темой обсуждения. Это связано, с одной стороны, с
заметным снижением темпов роста в сравнении с предыдущим этапом функционирования, а с другой – стремлением предприятий выстоять в условиях неравномерного экономического и политического развития. В епоху масового споживання багатьох країн світу питання стратегії диверсифікації були головною темою обговорення. Це пов'язано, з одного боку, з
помітним зниженням темпів росту у порівнянні з попереднім етапом
функціонування, а з іншого – прагненням підприємств вистояти в умовах
нерівномірного економічного та політичного розвитку.