Становлення та розвиток теоретичної електротехніки у вищих навчальних закладах України - Слободян, Л.Р.; Трофимова, Н.В.; Чибеліс, В.І. (Питання історії науки і техніки, 2014)
Розвиток промисловості в Україні, застосування електротехнічних установок
сприяло появі ряду прикладних наукових електротехнічних напрямів. Як теоретична база прикладної електротехніки з’явилась фундаментальна дисципліна – «теоретичні основи електротехніки» (ТОЕ). У роботі досліджено процес становлення і розвитку ТОЕ як навчальної дисципліни та наукового напряму у різних регіонах України. Развитие промышленности в Украине, применение электротехнических установок способствовало возникновению ряда прикладных научных электротехнических направлений. Как теоретическая база прикладной электротехники появилась фундаментальная дисциплина
– «теоретические основы электротехники» (ТОЭ). В данной работе описан процесс становления и развития ТОЭ как учебной дисциплины и научного направления в разных регионах Украины. Industrial development of Ukraine with electrical devices proliferation led to the arising of the series of
applied electrical engineering science branches. As theoretical principles of the applied electrical
engineering there appeared a basic subject: theoretical fundamentals of electrical engineering (or "theoretical electrical engineering": TEE). Current work investigates the formation history and development of TEE as an educational discipline and a scientific direction in the different areas of Ukraine.