О распадной неустойчивости электронных волн и эффекте Вавилова-Черенкова - Ханкина, С.И.; Яковенко, В.М. (Радіофізика та електроніка, 2011)
Исследовано явление распадной неустойчивости при взаимодействии электронных волн с электромагнитными и электростатическими волнами в материальных средах. Получены соответствующие выражения для инкрементов. Показано, что эффект Вавилова - Черенкова можно представить как процесс неупругого рассеяния электрона на создаваемых им волнах. The decay instability effect at the interaction of electronic waves with electromagnetic and electrostatic waves has
been studied in material media. The corresponding expressions for
the instability increment are obtained. It is shown that the Vavilov-
Cherenkov effect can be represented as a scattering process of
inelastic scattering of electrons on the electron-induced waves. Досліджено явище розпадної нестійкості при взаємодії електронних хвиль з електромагнітними і електростатичними хвилями в матеріальних середовищах. Отримано відповідні вирази для інкрементів. Показано, що ефект Вавілова-
Черенкова можна зобразити як процес непружного розсіяння
електрона на створених ним хвилях.