Полый полушаровой диэлектрический резонатор для диэлектрометрии жидкостей - Кириченко, А.Я.; Когут, А.Е.; Кутузов, В.В.; Максимчук, И.Г.; Носатюк, С.О.; Солодовник, В.А. (Радіофізика та електроніка, 2011)
Предложена новая измерительная ячейка для диэлектрометрии жидкостей. Исследованы диэлектрические свойства следующих жидкостей: метанол, бутанол, толуол, бензол и вода. Показано, что данные резонаторы пригодны для исследования диэлектрических свойств жидкостей. A new type of cell was suggested for dielectric constant measurements of liquids. Next liquids were investigated: methanol, butanol, toluol, benzol and water. It is shown that these resonators are suitable for research of dielectric properties of liquids. Запропоновано нову вимірювальну комірку для діелектрометрії рідин. Досліджено діелектричні властивості наступних рідин: метанол, бутанол, толуол, бензол і вода. Показано, що дані резонатори придатні для дослідження діелектричних властивостей рідин.