Первые отечественные системы радиообнаружения и их применение в обороне Севастополя 1941—1942 гг. - Ермолов, П.П. (Питання історії науки і техніки, 2014)
Представлены результаты морских испытаний первых отечественных систем радиообнаружения в сентябре—ноябре 1939 г. на Черном море под Севастополем и дано описание их боевого применения на основе рукописи воспоминаний участника обороны Севастополя 1941—1942 гг., командира зенитной батареи Е. А. Игнатовича (22.10.1916—23.08.2000). Приведены краткие сведения об авторе воспоминаний. Представлені результати морських випробувань перших вітчизняних систем радіовиявлення у вересні—листопаді 1939 р. на Чорному морі під Севастополем і дано опис їх бойового застосування на основі рукописи спогадів учасника оборони Севастополя 1941—1942 рр., командира зенітної батареї Е. А. Ігнатовича ( 22.10.1916—23.08.2000). Наведено короткі відомості про автора спогадів. Data of sea tests of the first systems of radio detection in September—November of 1939 in the Black Sea near Sevastopol are presented and report on their tactical deployment on the basis of memoirs of a defender of Sevastopol, commanding officer of air defense battery, Ye. A. Ignatovich (22.10.1916— 23.08.2000) is submitted. Short summary about the author of memoirs is given.