Розвиток застосування та взаємодії окремих видів транспорту у великих транспортних вузлах: світовий контекст - Стрелко, О.Г. (Питання історії науки і техніки, 2014)
Перевезення пасажирів і вантажів у транспортних вузлах у більшості випадків
здійснюються кількома видами транспорту. Сфери застосування того або іншого з
них визначаються їх техніко-економічними показниками, а в умовах приватнокапіталістичного господарства - і конкуренцією. Тим не менш безперечні переваги тих
чи інших видів транспорту в певних видах перевезень призвели до необхідності розробки і здійснення ряду заходів щодо організації їх взаємодії. Перевозки пассажиров и грузов в транспортных узлах в большинстве случаев осуществляются несколькими видами транспорта. Области применения того или другого из них определяются их технико-экономическими показателями, а в условиях приватно капиталистического хозяйства - и конкуренцией. Тем не менее бесспорные преимущества
тех или других видов транспорта в определенных видах перевозок привели к необходимости разработки и осуществления ряда мероприятий относительно организации их взаимодействия. In most cases in transport
junctions the passengers and freight are carried by several kinds of transport. The sphere
of applying one or another kind of transport is determined by their technical and economical
features; but under private economy system it is determined by the competition as well.
Nevertheless, indisputable advantages of some kinds of transport for certain types of transportation
have resulted in the necessity to develop and take a number of measures for providing
their interoperability.