С.І. Лебедєв (1902-1989) – ректор Української сільськогосподарської академії - Богач, Є.М.; Григорюк, І.П. (Питання історії науки і техніки, 2014)
На підставі вивчення оригінальних архівних біографічних матеріалів висвітлено багатогранну організаторську, педагогічну і наукову діяльність визначного вченогофізіолога й біохіміка рослин, педагога, доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки УРСР, ректора та академіка Української академії сільськогосподарських наук Сергія Івановича Лебедєва. На основании изучения оригинальных архивных
биографических материалов освещено многогранную организаторскую, педагогическую и научную деятельность выдающегося ученого-физиолога и биохимика растений, педагога, доктора биологических наук, профессора, заслуженного деятеля науки
УССР, ректора и академика Украинской академии сельскохозяйственных наук Сергея Ивановича Лебедева. Based on the study original archival biographical materials
multifaceted organizational, pedagogical and scientific activity distinguished scientist
and plant physiologist and biochemist, teacher, Doctor of Biological Sciences, Professor,
Honored Worker of Science of the USSR, and the rector of the Ukrainian Academy of Agricultural
Sciences Sergei Ivanovich Lebedev is covered.