Науковці з роду Пилипа Морачевського - Котенко, Т.І.; Шендеровський, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2014)
У статті розглядається внесок видатних вчених у розвиток науки середини
ХІХ-поч. ХХІ ст. представників родини П. С. Морачевського (1806–1879) – педагога,
письменника, перекладача, вченого, який увійшов до історії української культури як
перший перекладач книг Нового Завіту та Псалтиря українською літературною мовою середини ХІХ ст. В статье рассматривается вклад выдающихся ученых в развитие науки середины XIX-нач. XXI в., представителей рода Ф. С. Морачевского (1806-1879) - педагога, писателя, переводчика, ученого, вошедшего в историю украинской культуры как первый переводчик книг Нового Завета и Псалтиря на украинский литературный язык середины XIX в. The article describes contribution of outstanding Ukrainian scientists, members of P. S.
Morachevsky family (1806-1879) in to the science development in the middle of the 19 -
early 21 centuries. P. S. Morachevsky was an educator, writer, translator, scientist, who
entered the history of Ukrainian culture as the first translator of the New Tastement and
Psalter into the modern Ukrainian literary language in the middle of the ХІХ century.