Полтавські стежки Володимира Миколайовича Челомея (до 100-річчя від дня народження) - Руденко, О.П.; Хорольський, О.В.; Стеценко, С.А. (Питання історії науки і техніки, 2014)
На честь 100-річчя від дня народження у статті висвітлено етапи становлення В.М. Челомея як ученого, генерального конструктора ракетно-космічної техніки, академіка АН СРСР і Міжнародної академії астронавтики, двічі Героя Соціалістичної Праці; полтавський період життя конструктора та заходи щодо вшанування пам’яті видатного науковця на Полтавщині. В честь 100-летия со дня рождения в статье отражены этапы становления В.Н. Челомея как ученого, генерального конструктора ракетно-космической техники, академика АН СССР и Международной академии астронавтики, дважды Героя Социалистического Труда; полтавский период жизни
конструктора и мероприятия памяти выдающегося ученого на Полтавщине. In honor of the 100th anniversary the basic life stages of V.N.
Chelomey as a scientist, Chief executive designer of space-rocket complexes, Academician
of the Academy of Sciences of the USSR and International Academy of Astronautics, twice
Hero of Socialist Labor are reflected. Poltava period of Chelomey’s life and last events in
memory of prominent scientist in Poltava region are described.