Внесок професора І.П. Осипова в історію хімії як складова його науково-педагогічної діяльності - Камчатний, В.Г. (Питання історії науки і техніки, 2014)
У статті висвітлено досягнення видатного вченого, професора Івана Павловича Осипова у дослідженні історії хімії. Узагальнено його праці, що стосувалися історичних аспектів розвитку хімічних наук, їх викладання, а також біографічні студії, доповіді та повідомлення, присвячені відомим хімікам. В статье освещены достижения выдающегося ученого, профессора Ивана Павловича Осипова в исследовании истории химии. Обобщены его работы, касающиеся исторических аспектов развития химических наук, их преподавания, а также биографические труды, доклады и сообщения, посвященные известным химикам. The article highlights the achievements of the outstanding scientist Professor Ivan P. Osipov in the study of history of chemistry. His studies on the historical aspects of the development of chemistry and its teaching, as well as biographical studies, reports and papers devoted to the famous chemist are summarized.