Професор О.В. Репрєв – засновник Харківської наукової школи патофізіологів - Корольов, А.Г. (Питання історії науки і техніки, 2014)
На підставі вивчення архівних і літературних біографічних матеріалів висвітлено багатогранну наукову і педагогічну діяльність визначного вченого, педагога, заслуженого професора Олександра Васильовича Репрєва. На основании изучения архивных и литературных биографических материалов освещено многогранную научную и педагогическую деятельность выдающегося учёного, педагога, заслуженного профессора Александра Васильевича Репрева. On the basis of studying of archival and literary biographic materials it is shined many-sided scientific and pedagogical activity of the outstanding scientist, the teacher deserved professor Alexander Vasilyevich Reprev.