Внесок професора С. В. Безсонова у вивчення розвитку монументального ансамблю Києво-Печерської лаври - Черняхівська, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2014)
У статті висвітлено маловідомий аспект наукової діяльності видатного вченого,
першого директора Інституту історії та теорії архітектури АА УРСР, доктора архітектури С. В. Безсонова, який у післявоєнну добу здійснив комплексне дослідження становлення архітектури Києво-Печерської лаври у історичному контексті. У публікації у науковий обіг введено документальні джерела з державних архівів України. Освещен малоизвестный аспект научной деятельности выдающегося ученого, первого руководителя Института истории и теории архитектуры Академии архитектуры УССР, доктора архитектуры С. В. Безсонова, осуществившего в послевоенный период комплексное исследование становления архитектурного ансамбля Киево-Печерской лавры в историческом контексте. В статье в научный оборот вводятся документальные источники из государственных архивов Украины. A little-known aspect of the first Head of the Institute
of History and Theory of Architecture of the Academy of Architecture of the Ukr.SSR,
Prof. Bezsonov’s activity in the postwar period is being traced. The scientist made a comprehensive
study of Kyiv-Pechersk Lavra architectural ensemble development in the historic context.
Documentary sources from the Ukrainian state archives are introduced in the article.