Устойчивые одношаговые блочные методы численного решения жестких обыкновенных дифференциальных уравнений - Фельдман, Л.П. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
В статье предложены устойчивые одношаговые блочные методы решения задачи Коши для систем
обыкновенных дифференциальных уравнений. Методы обладают высокими характеристиками устойчивости,
что позволяет применять их для решения жестких задач, и легко отображаются на параллельные
структуры произвольной архитектуры. У статті запропоновано стійкі однокрокові блокові методи розв’язання задачі Коші для систем звичайних
диференціальних рівнянь. Методи мають високі характеристики стійкості, що дозволяє розв’язувати
жорсткі задачі та легко відображаються на паралельні структури довільної архітектури. Stable one-step block methods of numeral decision of Cauchy’s problem for systems of ordinary differential
equations are offered. Methods possess high descriptions of stability, that allows to apply them for the decision of
stiff tasks and easily represented on the parallel structures of arbitrary architecture.