A neutron source on a basis of a subcritical assembly driven by a deuteron linac - Demchenko, P.O.; Gussev, Ye.V.; Lymar, A.G.; Shulika, M.G.; Sotnikov, V.V.; Voronko, V.O.; Yegorov, O.M. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
The main characteristics of a conceptual thermal neutron source based on a subcritical uranium assembly are
presented. A driver for the subcritical assembly is a deuteron linac with output energy of 23 MeV and an average
beam current of 1 mA. The initial neutron generation is produced in nuclear reactions as accelerated deuterons bombard
a beryllium target. Приведены результаты исследований основных характеристик концептуальной схемы источника тепло-
вых нейтронов на основе подкритической урановой сборки, управляемой линейным ускорителем дейтронов
с энергией 23 МэВ и средним током 1 мА. Генерация первичных нейтронов обусловлена ядерными реакция-
ми при бомбардировке бериллиевой мишени ускоренными дейтронами. Наведені результати досліджень основних характеристик концептуальної схеми джерела теплових
нейтронів на базі підкритичної уранової збірки, що керується лінійним прискорювачем дейтронів з енергією
23 МеВ та середнім струмом 1 мА. Генерація первинних нейтронів зумовлена ядерними реакціями
внаслідок бомбардування берилієвої мішені прискореними дейтронами.