Monitoring position of the electron beam in the air - Boriskin, V.N.; Gurin, V.A.; Popenko, V.A.; Repihov, O.A.; Savchenko, A.N; Tatanov, V.I (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
A possibility of operative control position of the electron beam with energy up to 30 MeV, pulse current up to
1 A with 3.5 pulse length and operate frequency from 50 to 300 Hz at the exit of two-structure linac has been
investigated. The zone of technological objects irradiated by accelerated electrons is created with the magnet
system. The irradiated samples are situated in the ambient air of the linac bunker. Special secondary-emission
monitor is developed for the operative control of the beam position on the target. The monitor signals are used by
the linac control system. Досліджується можливість оперативного контролю положення пучка електронів на виході двосекційного
лінійного прискорювача електронів (ЛПЕ) енергією до 30 МеВ з імпульсним струмом до 1 А тривалості
3.5 мкс і робочою частотою 50...300 Гц. Створення зони опромінення технологічних об’єктів прискореними
електронами здійснюється магнітною системою. Опромінюванні об’єкти розміщуються у воздушній
атмосфері бункера ЛПЕ. Для оперативного контролю положення пучка на мішені розроблено спеціальний
монітор вторинної емісії. Сигнали з монітора використовуються в системі управління прискорювачем. Исследуется возможность оперативного контроля положения пучка электронов на выходе
двухсекционного линейного ускорителя электронов (ЛУЭ) энергией до 30 МэВ, с импульсным током до 1 А
длительностью 3,5 мкс и рабочей частотой 50...300 Гц. Создание зоны облучения технологических объектов
ускоренными электронами осуществляется магнитной системой. Облучаемые объекты расположены в
воздушной атмосфере в бункере ЛУЭ. Для оперативного контроля положения пучка на мишени разработан
специальный монитор вторичной эмиссии. Сигналы с монитора используются в системе управления
ускорителем.