Відновлення шахт Донбасу в контексті реформування вугільної промисловості - Ляшенко, О.Ф. (Економіка промисловості, 2014)
Висвітлено проблемні питання забезпечення енергетичної безпеки України, наведено застереження щодо радикального плану дій з реформування вугільної промисловості, запропоновано методичні підходи та критерії оцінки доцільності відновлення вугільних шахт Донбасу в контексті реформування галузі. Освещены проблемные вопросы обеспечения энергетической безопасности Украины, приведены предостережения относительно радикального плана действий по реформированию угольной промышленности, предложены методические подходы и критерии оценки целесообразности восстановления угольных шахт Донбасса в контексте реформирования отрасли. The article highlights the problematic issue of energy security of Ukraine, gives warnings about a radical plan to reform the coal industry, methodical approaches and criteria to assess the feasibility of Donbass coal mines recovery in the context of the reform of the industry.