Підхід до моделювання систем теплопостачання через аналіз причин виникнення втрат теплової енергії і теплоносія в системі - Артамонов, Є.Б. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
В даній статті розглянуто підхід до питання моделювання систем енергопостачання через аналіз процесу їх експлуатації. Наоснові даного підходу було побудовано дерево основних цілей систем енергопостачання, визначено в ньому місце цілейобслуговування систем і представлено основні параметри, на основі яких буде проводитись аналіз стану системиенергопостачання. Табл.: 1. Іл.: 6. Бібліогр.: 7 назв. В данной статье рассмотрен подход к вопросу моделирования систем энергоснабжения через анализ процесса ихэксплуатации. На основе данного подхода было построено дерево основных целей систем энергоснабжения, определено внем место целей обслуживания систем и представлено основные параметры, на основе которых будет проводитьсяанализ состояния системы. Табл.: 1. Ил.: 6. Библиогр.: 7 назв. In current article the approach to the problem of power supply systems modeling through operation process analysis is presented.On the basis of this approach the tree main targets of power supply systems was built, the place of system's service targets wasdefined and main parameters, on which base system condition analysis will be done, were presented. Tabl.: 1. Figs.: 6. Refs.: 7titles.