Развитие системы образования в области пчеловодства в Украине (ХIХ - нач. ХХ вв.) - Сергиенко, С.С. (Питання історії науки і техніки, 2008)
В статті на підставі історичного аналізу конструктивно розкриті основні фактори, які вплинули на розвиток освіти в бджільництві України ХІХ – поч. ХХ століть. Визначені етапи розвитку, мережі розповсюдження, загальна кількість навчальних закладів і результати їх діяльності в підготовці кваліфікованих бджолярів. On the basis of historically analysis, the article constructively discloses the main factors, with had influenced the development of apiculture education in Ukraine during the period of Roth-the beginning of 21 century. The stages, the distribution bounds, the total amount and the activity results of educational establishments for training qualified apiarists arc determined.