Universal BCT monitor for INR proton Linac pulse beam - Reinhardt-Nikoulin, P.; Gaidash, V.; Menshov, A.; Mirzojan, A.; Feschenko, A. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
The INR Proton Linac accelerated beam is now in the range of 10…12 mA pulse current, 0.3…200 µs pulse
duration and 1…50 Hz repetition rate. The various beam pulse durations are important for nuclear experiments and
medical applications. To provide both short and long beam pulse measurements special current monitor is developed.
New Universal Beam Current Transformer (UBCT) monitor and electronics are described. The results of
beam pulse measurements are presented. В настоящее время на линейном ускорителе ИЯИ РАН ускоряются импульсы протонов с амплитудой 10…12 мА, длительностью 0.3…200 мкс и частотой посылок от 1 до 50 Гц для проведения различных физических экспериментов. Для измерения параметров как коротких, так и длинных импульсов разработан и установлен на ускорителе специальный индукционный датчик тока пучка. В работе приводится описание этого датчика и его электроники. Представлены результаты измерений импульсного тока протонов. У цей час на лінійному прискорювачі ІЯІ РАН прискорюються імпульси протонів з амплітудою
10...12 мА, тривалістю 0.3...200 мкс і частотою посилок від 1 до 50 Гц для проведення різних фізичних
експериментів. Для виміру параметрів як коротких, так і довгих імпульсів розроблений й установлений на
прискорювачі спеціальний індукційний датчик струму пучка. У роботі приводиться опис цього датчика і
його електроніки. Представлено результати вимірів імпульсного струму протонів