Інформаційна технологія визначення оптимальних параметрів управління транспортним рухом через світлофорні об’єкти міста - Стеценко, І.В.; Батора, Ю.В. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
Створена система імітаційного моделювання транспортного руху, керованого світлофорами. Конструктивні елементисистеми дозволяють складати моделі різноманітних мереж доріг. Розроблена інформаційна технологія визначенняоптимальних параметрів управління світлофорних об’єктів, що належать групі перехресть, з використанням еволюційноїстратегії. Іл.: 4. Бібліогр.: 3 назв. Создана система имитационного моделирования транспортного движения, управляемого светофорами. Конструктивныеэлементы системы позволяют составлять модели разнообразных сетей дорог. Разработана информационная технологияопределения оптимальных параметров управления светофорных объектов, принадлежащих группе перекрестков, сиспользованием эволюционной стратегии. Ил.: 4. Библиогр.: 3 назв. The transport motion, which is controlled by traffic lights, simulation modelling system is created. System’s constructive elementsallow to form models of various road’s nets. The information technology of crossroad’s group traffic lights object’s optimal controlparameters definition is developed with the use of evolution strategy. Figs.: 4. Refs.: 3 titles.