Філософські вчення у ранній Візантії: пошуки сенсу буття - Жданович, О. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2013)
У статті розглядається основні аспекти пошуків сенсу буття у ранньовізантійському суспільстві. Аналізуються окремі культи і віровчення, популярні у населення східних провінцій імперії з початку IV ст. до VI ст. В статье исследуется основные аспекты поисков смыслов бытия в ранневизантийском обществе. Анализируются отдельные культы и вероучения, популярные среди населения восточных провинций империи начала IV в. до VI в. The article deals with the main aspects of search for meaning in life in the early Byzantine society. Analyzed certain rites and beliefs, popular in the eastern provinces of the empire of the population from the beginning 4th century to 6th century.