Наддніпрянські кипчаки, Русь та Центрально-Східна Європа - Пилипчук, Я. (Україна в Центрально-Східній Європі, 2013)
Дана стаття присвячена дослідженню етнонімії кипчаків, які переселилися до Угорщини у ХІІІ ст. Дослідник також проаналізував племінну та родову структуру кипчацьких вождівств Нижньої Наддніпрянщини. Данная статья посвящена изучению этнонимии кыпчаков, которые
переселились в Венгрию в ХІІІ ст. Исследователь проанализировал племенную и родовую структуру кыпчакских вождеств Нижнего Под-
непровья. This article is devoted to the research of ethnonym’s Qypchaqian tribes,
that moved to Hungary in the XIII century. The researcher analyzed the tribal
and clan structure of qypchaqian chiefdoms Lower Dnieper