Українські сторінки світової науково-технічної думки кінця ХІХ ст. – першої половини ХХ ст. - Вісин, О.О.; Шендеровський, В.А. (Питання історії науки і техніки, 2007)
У статті висвітлено роль українських вчених та їхній внесок у розвиток світової науково-технічної думки. Повернуто імена вчених, що їх раніше вилучали з енциклопедичних видань, шкільних, інститутських та університетських підручників. In clause exposes the role of Ukrainian scientists and their contribution to the development of the world scientific and technological thought. The suppressed earlier famous names are returned.