Дисертації, захищені з спеціальності 07.00.07 – історія науки і техніки з початку 2007 року (Питання історії науки і техніки, 2007)
Дисертації, захищені з спеціальності 07.00.07 – історія науки і техніки з початку 2007 року: Пономаренко Р.О. Розвиток залізничного транспорту Півдня та Сходу України в другій половині ХІХ – на початку ХХ століть; Берегова Ю.М. Діяльність академіка В.Г. Дроботька
в контексті розвитку мікробіологічної науки в Україні (1885-1966); Лупаренко Г.В. Історія становлення тракторобудування
на території України в першій третині ХХ ст.: Щебетюк Н.Б. Українська академія сільськогосподарських наук:
становлення та діяльність (1956–1962 роки); Пістоленко І.О. Доробок вчених та інженерів Полтавщини
у розвитку аерокосмічної галузі у ХХ столітті.