Метод моделювання процесу маршрутизації в ІР-мережі за допомогою мови програмування MatLab - Репнікова, Н.Б.; Дорошенко, К.С.; Жуковський, О.О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
У статті пропонується метод моделювання процесу маршрутизації в телекомунікаційній мережі на
базі методу динамічного програмування, досліджено застосування методу при моделюванні маршрутизації
за одним критерієм оптимальності (пропускна здатність каналу) та за двома критеріями (пропускною
здатністю та ступенем надійності).