Обробка реляційних баз даних засобами функціонального програмування - Клічук, О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
У статті розглядається методика використання функціонального програмування. Описано задачі, у яких
використовуються функції, застосування яких суттєво спрощує проведення аналізу даних. В статье рассматривается методика использования функционального программирования. Дано описание
задач, в которых используются функции, применение которых существенно упрощает проведение анализа
данных. The procedure of functional programming usage is considered in the article. some tasks are described where
the functions are used which fundamentally simplify the data analysis.