Measuring channel of electron radiation absorbed power - Karasyov, S.P.; Pomatsalyuk, R.I.; Tenishev, A.Eh.; Uvarov, V.L. (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
The measuring channel of absorbed power of the electron radiation in the range 0.1...100 kW using a flow-type
calorimetric absorber is described in the paper. The measuring circuit of the channel performs determination of cooling liquid temperature at the input and output of the absorber and also makes measurement of the flow rate of a
cooling liquid. The absorbed power is calculated from the measured parameters and then is displayed and stored into
the channel memory. The measured and calculated parameters are transferred to the external computer by means of
serial interface of RS-232 type. The measuring channel has been made as a stand-alone module with a LCD display
and control keypad. The measurement process is carried out both in off-line mode, and under control of the external
computer. Описані склад і принцип роботи вимірювального каналу поглиненої потужності електронного
випромінювання в діапазоні 0.1...100 кВт із використанням проточного калориметричного перетворювача.
Вимірювальний тракт каналу здійснює контроль температури охолоджувальної рідини на вході і виході
перетворювача, а також вимірювання її витрати. По цих параметрах визначається поглинена потужність
електронного випромінювання з подальшим її відображенням на дисплеї і накопиченням у пам'яті каналу.
При необхідності всі контрольовані й обчислені параметри передаються на зовнішню ЕОМ по послідовному
інтерфейсові RS-232. Вимірювальний канал виконано у вигляді окремого пристрою з LCD-дисплеєм і
клавіатурою для керування. Це дозволяє проводити вимірювання як в автономному режимі, так і під керуванням ЕОМ. Описан состав и принцип работы измерительного канала поглощенной мощности электронного излучения в диапазоне 0.1...100 кВт с использованием проточного калориметрического преобразователя. Измерительная цепь канала производит контроль температуры охлаждающей жидкости на входе и выходе преобразователя, а также измерение ее расхода. По этим параметрам производится определение поглощенной
мощности электронного излучения с последующим ее отображением на дисплее и накоплением в памяти канала. При необходимости все контролируемые и вычисленные параметры передаются на внешнюю ЭВМ по
последовательному интерфейсу RS-232. Измерительный канал выполнен в виде отдельного устройства с
LCD-дисплеем и клавиатурой для управления. Это позволяет проводить измерения как в автономном режие, так и под управлением ЭВМ.