Ecological aspects of 99Mo/99mTc production at an electron accelerator - Dikiy, N.P.; Lyashko, Yu.V.; Uvarov, V.L.; Shlyakhov, I.N.; Malets, Eu.B. (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
The present report deals with experimental investigations into possible processes of accumulation of radioactive by-products (RBPs) during 99Mo/99mTc production at an electron linac. Foils from natural molybdenum (a target) and a number of typical target setup materials (Al, Ti, Cu, Ta, Ni and stainless steel) were chosen as an object of investigations. The generation of radionuclides in the samples was performed in identical conditions under secondary radiation (bremsstrahlung + photoneutrons) of the linac LU-20 in a typical range of electron energies from 24 to 34 MeV. Викладені результати експериментального дослідження можливих процесів наробітку побічних радіонуклідов при виробництві 99Мо/99mТс на прискорювачі електронів. Як об'єкт дослідження відібрані фольги з природного молібдену (мішень) і набору характерних конструкційних матеріалів (Al, Ti, Cu, Ta, Ni, а також нержавіюча сталь). Генерація радіонуклідів у зразках виконувалося в ідентичних умовах у полі вторинного випромінювання (гальмівне+фотонейтрони) прискорювача ЛП-20 у характерному діапазоні значень енергії електронів 24...34 МеВ. Изложены результаты экспериментального исследования возможных процессов наработки побочных радионуклидов при производстве 99Мо/99mТс на ускорителе электронов. В качестве объекта исследования отобраны фольги из природного молибдена (мишень) и набора характерных конструкционных материалов (Al, Ti, Cu, Ta, Ni, а также нержавеющая сталь). Генерация радионуклидов в образцах производилась в идентичных условиях в поле вторичного излучения (тормозное+фотонейтроны) ускорителя ЛУ-20 в характерном диапазоне значений энергии электронов 24...34 МэВ.