Source of high energy gamma rays on basis of storage ring with internal target and electron cooling - Gubin, K.V.; Mashinin, V.A.; Parkhomchuk, V.V.; Shamovskij, V.G.; Vostrikov, V.A. (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
The project of a high-energy monochromatic gamma radiation source is developed. The source is based on the
storage ring with an internal thin target. A limiting factor for using of the internal target is the growth of the beam
phase space by multiple scattering and energy loss straggling. We consider the possibility of using the electron
cooling for dumping of the beam heating by the internal target. Розроблено проект високоенергетичного монохроматичного джерела гамма-випромінювання. Джерело
засноване на накопичувальному кільці з внутрішньою тонкою мішенню. Фактором, що лімітує
використання внутрішньої мішені, є ріст фазового об’єму пучка через багаторазове розсіювання і розкид
енергетичних втрат. Розглядається можливість використання електронного охолодження для зменшення
нагрівання пучка внутрішньою мішенню. Разработан проект высокоэнергетичного монохроматического источника гамма-излучения. Источник
основан на накопительном кольце с внутренней тонкой мишенью. Лимитирующим фактором для
использования внутренней мишени является рост фазового объема пучка из-за многократного рассеяния и
разброса энергетических потерь. Рассматривается возможность использования электронного охлаждения
для уменьшения нагревания пучка внутренней мишенью.