Особливості складу компонентів ліпідного та пігмент-білкових комплексів фотосинтетичних мембран Deschampsia antarctica Desv. - Таран, Н.Ю.; Оканенко, О.А.; Ожерєдова, І.П.; Козерецька, І.А.; Свєтлова, Н.Б. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Наведено результати молекулярного аналiзу пiгмент-бiлкових комплексiв i розглянуто особливостi лiпiдного складу фотосинтетичних мембран Deschampsia antarctica — одного з представникiв флори Антарктики. Здiйснено бiоiнформацiйний пошук в доступних базах даних продуктiв геному Deschampsia antarctica, якi структурно та функцiонально пов’язанi з пластидами. Також проведено пошук їх гомологiв у протеомах Arabidopsis thaliana та Оryza sativa japonica. Наведено результати порiвняльного аналiзу первинних послiдовностей потенцiйних та вiдомих продуктiв. The molecular analysis results of pigment-proteins complexes and the lipid composition of photosynthetic membrans of Deschampsia antarctica plants, one of the native representatives of the Antarctic region, are presented. The bioinformatics search of proteins related to the structure and function of plastids is executed. The Arabidopsis thaliana and Оryza sativa japonica homolog search submitted in free databases is also performed. The results of comparative analysis of primary sequences of the known and potential products are presented.