Pulse shaping system for INR proton linac - Kouznetsov, V.V.; Mirzojan, A.N.; Naboka, A.N.; Novikov-Borodin, A.V.; Serov, V.L.; Feschenko, A.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
The system for proton beam pulse shaping in the 400 keV injection line of the INR linac is developed, built and
implemented. The use of a traveling wave fast deflector and the Behlke Electronic fast HV transistor switch with operation
voltage up to 6 kV enables formation and adjustment of different macro- and micro-pulses of the accelerated
beam thus expanding considerably accelerator possibilities. It is important for many accelerator applications, especially
for time-of-flight neutron studies. Реализована система формирования импульсов протонного пучка с энергией 400 кэВ на канале инжекции ускорителя ИЯИ РАН. Эта система с использованием быстрого дефлектора на бегущей волне и быстрого высоковольтного полупроводникового ключа фирмы Behlke Electronic с рабочим напряжением до 6 кВ существенно расширяет возможности ускорителя, так как обеспечивает регулирование частоты следования макроимпульсов, а также формирование различных микроимпульсов пучка. Реализация этих режимов необходима для проведения различных физических экспериментов, в том числе для времяпролетных исследований на нейтронных источниках. Реалізовано систему формування імпульсів протонного пучку з енергією 400 кеВ на каналі інжекції
прискорювача ІЯД РАН. Ця система з використанням швидкого дефлектора на хвилі, що біжить, і швидкого
високовольтного напівпровідникового ключа фірми Behlke Electronіc з робочою напругою до 6 кВ істотно
розширює можливості прискорювача, тому що забезпечує регулювання частоти проходження
макроімпульсів, а також формування різних мікроімпульсів пучка. Реалізація цих режимів необхідна для
проведення різних фізичних експериментів, у тому числі для часопролітних досліджень на нейтронних
джерелах.