Magnetic system of thermonuclear reactor "Elemag" - Lavrent'ev, O.A.; Maslov, V.A.; Germanova, S.V.; Nozdrachov, M.G.; Oboznyj, V.P.; Shevchuk, B.A. (Вопросы атомной науки и техники, 2005)
The conceptual project of thermonuclear reactor "Elemag" is developed. The multislit electromagnetic trap with axisymmetric magnetic field geometry is assumed as a basis of the project. It is most simple and most investigated thermonuclear system. The description of reactor magnetic system, accounts of magnetic fields, ponderomotive forces, electrotechnical accounts of magnetic field coils are given in this paper. Розроблено концептуальний проект термоядерного реактора "Елемаг" на основі багатощілинної електромагнітної пастки з осесиметричною геометрією магнітного поля. Це - найбільш проста і найбільш досліджена серед електромагнітних пасток термоядерна система. У роботі приведений опис магнітної системи реактора, розрахунки магнітних полів, пондеромоторних сил, електротехнічні розрахунки котушок магнітного поля. Разработан концептуальный проект термоядерного реактора "Элемаг" на основе многощелевой электромагнитной ловушки с осесимметричной геометрией магнитного поля. Это - наиболее простая и наиболее исследованная среди электромагнитных ловушек термоядерная система. В работе приведены описание магнитной системы реактора, расчеты магнитных полей, пондеромоторных сил, электротехнические расчеты катушек магнитного поля.