The VEPP-5 injection complex modulator revision and operational experience - Akimov, A.V.; Bak, P.A.; Gusev, E.A.; Kazarezov, I.V.; Kot, N.H.; Chupyra, A.G.; Petrov, S.P.; Yudin, V.D. (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
For the VEPP-5 injection complex klystrons (5045, SLAC Lab., USA) power supply the four modulators producing a pulse voltage of 23.5 kV, a current of 6.3 kA, a pulse-top-duration of 3.7 µs are used. The modulator
scheme designed over ten years ago has proved its reliability and let us to find out and study the weak spots of the
modulators. The output voltage stability and pulse-to-pulse time jitter improvements are made. The results of the
thyratrons TGI1-2500/50 and TGI1-5000/50A long-term exploitation in the VEPP-5 injection complex modulators
are presented. The test results of the thyratron TGI1-2500/50 operating in the mode of more then twice pulse current
overload at the nominal mode of modulator operation are also presented. Для живлення клістронів 5045 (виробництво SLAC) інжекційного комплексу ВЕПП-5 використовуються
модулятори, що формують імпульси напругою 23,5 кВ, струмом 6,3 кА, тривалістю 3,7 мкс у кількості 4
штук. Конструкція модуляторів, розроблена близько 10 років тому, довела свою надійність і, разом з тим,
дозволила вивчити і виявити слабкі місця модуляторів. Проведена робота з підвищення стабільності напруги
на клістроні, зменшенню часового розкиду від імпульсу до імпульсу. Приводяться результати тривалої
експлуатації тиратронів ТГІ1-2500/50 і ТГІ1-5000/50 у модуляторах для живлення клістронів 5045.
Викладено результати ресурсних іспитів тиратрона ТГІ1-2500/50 при більш ніж подвійному
перевантаженню по амплітуді струму в номінальному режимі роботи модулятора. Для питания клистронов 5045 (производство SLAC) инжекционного комплекса ВЭПП-5 используются
модуляторы, формирующие импульсы напряжением 23,5 кВ, током 6,3 кА, длительностью 3,7 мкс в количестве 4 штук. Конструкция модуляторов, разработанная около 10 лет назад, доказала свою надежность и, вместе с тем, позволила изучить и выявить слабые места модуляторов. Проведена работа по повышению стабильности напряжения на клистроне, уменьшению временного разброса от импульса к импульсу. Приводятся результаты длительной эксплуатации тиратронов ТГИ1-2500/50 и ТГИ1-5000/50 в модуляторах для питания клистронов 5045. Изложены результаты ресурсных испытаний тиратрона ТГИ1-2500/50 при более чем
двойной перегрузке по амплитуде тока в номинальном режиме работы модулятора.