Spectra of pyroelectric X-ray generator - Nagaychenko, V.I.; Sanin, V.M.; Yegorov, A.M.; Shchagin, A.V (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
The construction of X-ray generator based on a pyroelectric crystal LiNbO₃ is described. Some properties of radiation spectra from the X-ray generator are presented. Measurements of the spectra were performed at heating and cooling of the crystal with copper and chromium targets. The maximum energy in the X-ray spectrum versus
crystal temperature is presented. Описано конструкцію рентгенівського генератора, заснованого на піроелектричному кристалі LiNbO₃.Наведені деякі властивості спектрів випромінювання від рентгенівського генератора. Виміри спектрів були виконані при нагріванні й охолодженні кристалу з мішенями з міді і хрому. Представлено максимальну енергію рентгенівського спектру в залежності від температури кристалу. Описана конструкция рентгеновского генератора, основанного на пироэлектрическом кристалле LiNbO₃. Представлены некоторые свойства спектров излучения от рентгеновского генератора. Измерения спектров были выполнены при нагревании и охлаждении кристалла с мишенями из меди и хрома. Представлена максимальная энергия рентгеновского спектра в зависимости от температуры кристалла.