Development of a pulsed bremsstrahlung source on a base of a nanosecond and microsecond REB accelerators - Batrakov, A.B.; Egorov, A.M.; Gaponenko, N.I.; Glushko, E.G.; Lonin, Yu.F.; Rudnev, N.I.; Sereda, B.V.; Neklyudov, I.M.; Parkhomenko, A.A.; Grivo, A.G.; Mazilov, A.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2004)
In the paper the preliminary results on measuring parameters of a pulsed bremsstrahlung source developed for
investigation of physical-mechanical properties of reactor materials are given. Generation of γ-radiation with
parameters γ ∼ 0.4...1.0 MeV was carried out at microsecond and nanosecond high-current REB accelerators. The
absolute values of an absorbed dose are determined for both nanosecond and microsecond sources of γ-radiation. Приведено попередні результати по вимірюванню параметрів імпульсного джерела гальмованого
випромінювання, якій створюється для дослідження фізико-механічних властивостей матеріалів
реакторобудівництва. Генерація НЖР-випромінювання з параметрами 0,4<γ<1,0 МеВ здійснювалась
мікросекундному і наносекундному сильнострумових прискорювачах РЕП. Визначені абсолютні значення
дози поглинання, як для наносекундного, так і мікросекундного джерел γ-випромінювання. Приведены предварительные результаты по измерениям параметров импульсного источника тормозного
излучения, создаваемого для исследования физико-механических свойств материалов реакторостроения. Генерация СЖР излучения с параметрами 0,4<γ<1,0 МэВ осуществлялась на микросекундном и наносекундном сильноточных ускорителях РЭП. Определены абсолютные значения поглощенной дозы, как для наносекундного так и микросекундного источников γ-излучения.