Рятівні археологічні експедиції Інституту археології АН УРСР на промислових новобудовах та об’єктах меліорації в Донбасі у 1945–1991 роках - Принь, О.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
Стаття присвячена розгляду історії створення і діяльність великих пам’яткоохоронних новобудовних експедицій Інституту археології Академії наук УРСР на території Донецької та Луганської областей. Статья посвященная истории создания и деятельность крупных охранных
новостроечных экспедиций Института археологии Академии наук УССР на
территории Донецкой и Луганской областей. The article is dedicated to history of creation and activity of large guard new buildings
expeditions of Institute of archaeology of Academy of Sciences of Ukrainian Soviet
Socialistic Republic on territory of the Donetsk and Lugansk region.