Світло шахтаря (еволюція шахтарських світильників) - Гріффен, Л.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті простежений історичний розвиток конструктивних і функціональних характеристик шахтарських ламп залежно від умов праці та загального технічного рівню. В статье прослеживается историческое развитие конструктивных и функциональных характеристик шахтерских ламп в зависимости от условий труда и общего технического уровня. In article historical development of constructive and functional characteristics of miner’s lamps depending on working conditions and the general technological level is traced.