The growth spheres of the world fleet - Kotlubay, A. (Економічні інновації, 2013)
Розглядаються сучасні тенденції та напрямки розвитку світового флоту за основними типами суден та процеси глобалізації у судноплавстві щодо консолідації та інтеграції операторів флоту та судноплавних компаній. Робиться висновок про поступове зменшення ефекту масштабу у судноплавстві через збільшення витрат на розвиток та утримання берегової інфраструктури.