Повоєнне відновлення державної системи охорони культурної спадщини у Донбасі 1945–1952 роках - Принь, О.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті аналізується повоєнна ситуація в Донбасі в культурній сфері та висвітлюється історичний процес поступового відновлення системи центральних і місцевих органів влади з охорони культурної спадщини. В статье анализируется послевоенная ситуация в Донбассе в культурной сфере и
рассмотрен исторический процесс постепенного возобновления системы центральных
и местных органов власти по охране культурного наследия. In the article a post-war situation is analyzed in a cultural sphere in Donbasse region and
the historical process of gradual renewal of the system of central and local organs of power is
considered on the guard of cultural legacy.