Методичні принципи реставрації дерев’яних храмів в Україні у 1950-1980-х роках - Гончарова, К.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті розглянуто засадничі положення теоретичної
бази методики реставрації дерев’яних об’єктів культової
архітектури України «на місцях», узагальнено практичний
досвід, виокремлено специфічні реставраційні прийоми, застосовані на практиці у основних історико-етнографічних
регіонах країни. В статье рассмотрены основополагающие положения теоретической базы
методики реставрации деревянных объектов культовой архитектуры Украины «на
местах», обобщен практический опыт, выделены специфические реставрационные
приемы, примененные на практике в основных историко-этнографических регионах
страны. The article describes substantive theoretical provisions of restoration methodology of
architectural cult wooden objects of Ukraine in the fi eld, summarizes the practical experience,
identifi es specifi c techniques applied in the main historical and ethnographic regions
of the republic.