Оборонна система палацового комплексу князів Сангушків у м. Ізяслав Хмельницької обл. Північно-західний бастіон - Збруцький, О.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
Увага повідомлення сфокусована на бастіоні – не заслужено забутому історичному фортифікаційному об’єкті, що дійшов до нашого часу як складова частина палацового комплексу князів Сангушків у м. Ізяславі Хмельницької обл. Здійснено спробу проаналізувати основні етапи інволюції бастіону. Внимание статьи сфокусировано на бастионе – незаслуженно забытом историческом фортификационном объекте, дошедшем до наших дней в составе дворцового комплекса князей Сангушек в г. Изяславе Хмельницкой обл. Предпринята попытка проанализировать основные этапы инволюции бастиона. The article is focused on a bastion – historical fortifi cation object, reaching to our days, as a part of a prince Sengushek’s palace in Izyaslav (Chmel’nyts’kiy Region), and that undeservedly forgotten. An attempt to analyze basic stages of bastion’s involution is undertaken.