Асоціація музеїв космонавтики: історія, розвиток, сьогодення - Боротканич, Н.П. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
В статті розглянутий процес створення та розвитку Асоціації музеїв космонавтики СРСР (АМКОС) – першої спеціалізованої організації в галузі збереження та пропаганди космічної
спадщини, її роль в удосконаленні діяльності музеїв, відображено вклад в роботу АМКОС Ніни Семенівни Кірдоди. В статье рассматривается процесс создания и развития Ассоциации музеев космонавтики СССР (АМКОС) – первой специализированной организации в области сохранения и пропаганды космического наследия, ее роль в усовершенствовании деятельности музеев, отображен вклад в работу АМКОС Нины Семеновны Кирдоды. The article reviews creation and development process of USSR’s Association of cosmonautics
museums (AMCOS), which is the fi rst special organization in the fi eld of space
heritage preservation and popularization, its role in museum activities improvement, and N.S.
Kirdoda’s contribution to AMCOS.