Водяні млини середньої частини басейну Дніпра та Південного Бугу - Тютюнник, Ю.Г.; Лаврик, О.Д. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
Дослідження присвячене вивченню особливостей архітектури та сучасного технічного стану водяних млинів, виявлених у ареалі середньої течії Дніпра та Південного Бугу. Исследование посвящено изучению особенностей архитектуры и современного
технического состояния водяных мельниц, обнаруженных в ареале среднего течения
Днепра и Южного Буга. Research is devoted the study of architectures’ features and modern technical state of watermills,
discovered in the area of middle fl ow of Dnepr and Sonth Bug.