Про назву поселення Прикарпаття Галич - Яцій, В.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті здійснено історико-етимологічний аналіз ойконіма Галич – одного з найдавніших поселень Прикарпаття. На матеріалі документально засвідчених історичних фіксацій назви міста простежено фонетичні модифікації досліджуваного оніма в хронології. В статье проведено историко-этимологический анализ ойконима Галич – одного из древнейших поселений Прикарпатья. На материале документально засвидетельствованных исторических фиксаций названия города прослежено фонетические модификации исследуемого онима в хронологии. In the article the historical-etymological analysis of oiconym Halych as the one of the mast antient settlements of Subcarpathion region is done. On the material of documentically authenticaled historical fi xations of the settlement name there phonetical modifi cationos of mentconed oiconym are traced.