До питання про значення та соціальні функції пам’яток культурної спадщини - Бітковський, В.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
Статтю присвячено виявленню основних рис поняття «пам’ятки культурної спадщини», його визначенню, структурі та соціальним функціям. Оглянуто існуючі погляди на
проблему. Виявлено внутрішні та зовнішні зв’язки, запропоновано теоретичну систематику поняття. Статья посвящена выявлению основных черт понятия «памятник культурного наследия», его определению, структуре, и социальным функциям. Проанализирован современный взгляд на проблему. Выявлены внутренние и внешние связи. Предложена новая
теоретическая систематика понятия. Article is devoted revealing of the basic lines of concept «a cultural heritage monument»,
to its defi nition, structure, and social functions. The modern view on a problem is analyzed. Are
revealed internal and external relations. New theoretical systematization of concept is offered.